Wil je graag even met iemand praten? Over je gedachten, over wat je hebt meegemaakt of om gewoon even iemand te spreken? Via de chat kom je in gesprek met iemand die naar je luistert.
Logo

Over ons

Herstelprocesonline is een onderdeel van het Suïcide Preventie Centrum. Maar niet alleen bedoeld voor mensen die aan zelfdoding denken.

Herstelprocesonline biedt iedereen die het nodig heeft een luisterend oor.

Hieronder lees je meer over ons.

Foto

Meer over ons

Contact is voor veel mensen een belangrijk aspect in hun herstelproces. De medewerkers die betrokken zijn bij Herstelprocesonline zijn vrijwilligers die zelf te maken hebben gehad met een ingrijpende gebeurtenis. Zij zijn getraind en hebben ervaring opgedaan om hun kennis in te zetten om lotgenoten in hun herstelproces te kunnen ondersteunen. De vrijwilligers worden in hun werk ondersteunt door ervaringsdeskundigen van Boedies. Zij zorgen ervoor dat ook de vrijwilligers de steun krijgen die zij nodig hebben zodat hun persoonlijk welzijn niet ondermijnd wordt.

Herstelprocesonline is gestart als initiatief van de Stichting Herstelproces en Boedies. De Stichting Herstelproces organiseert daarom sinds 2016 herstelweekenden, verhalenweekenden en voorlichtingen. Alle activiteiten worden begeleid en georganiseerd door mensen die zelf te maken hebben (gehad) met een kwetsbaarheid, ervaringsdeskundigen. Boedies is een maatschap waarin onafhankelijke ervaringsdeskundigen samenwerken om mensen te ondersteunen in hun herstelproces. Dit doen zij door individuele ondersteuning te bieden en door het opstarten/bevorderen van initiatieven om ondersteuning mogelijk te maken.

Sinds januari 2021 is Herstelprocesonline onderdeel geworden van het Suïcide Preventie Centrum. Hier is voor gekozen omdat de bezoekers/gebruikers van Herstelprocesonline voor het grootste deel te maken hebben met suïcidaliteit. Zelf, als naaste of als nabestaande. De vrijwilligers van Herstelprocesonline kunnen door de medewerkers van het Suïcide Preventie Centrum beter ondersteund worden in het voeren van gesprekken die te maken hebben met uitingen van zelfdoding. De Stichting Herstelproces en Boedies zijn nog steeds betrokken bij de activiteiten van Herstelprocesonline.

Meer informatie over de activiteiten van de Stichting Herstelproces zijn te vinden op de website www.herstelproces.nl.
Meer informatie over Boedies is te vinden op de website www.boedies.nl.

Voor vragen over Herstelprocesonline kan er contact opgenomen worden met Koos de Boed via het mailadres koos@boedies.nl.

 

Maak hieronder een afspraak

Stichting Herstelproces

Wilt u toch meer weten over ons of wilt u toch een afspraak maken?

 

Herstelproces Online is een initiatief van

Stichting Herstelproces en Boedies