Wil je graag even met iemand praten? Over je gedachten, over wat je hebt meegemaakt of om gewoon even iemand te spreken? Via de chat kom je in gesprek met iemand die naar je luistert.
Logo

Suïcidale gedachten? En nu?

Iedere dag zijn er mensen die rondlopen met de gedachte aan de dood, suïcidale gedachten. Iedere dag zijn er ook mensen die de gedachten omzetten in daden. Soms lukt het en soms niet. Ben of ken jij iemand die met deze gedachten rondloopt? Lees dan verder.

Het rondlopen met de gedachte dat het je teveel is, dat je het niet meer aankunt, dat je je teveel vindt of dat je het niet waard bent en anderen alleen maar tot last bent, is absoluut niet fijn. De gedachten benauwen je, je wordt misschien wel angstig, bang voor wat je eventueel zou kunnen gaan doen (poging tot..), en je schaamt je dat je die gedachte hebt.

Foto

En dan?

De angst en de schaamte worden elke keer erger, je wordt elke dag geconfronteerd met je gedachten en met gebeurtenissen die je gedachten versterken en/of bevestigen. Ik weet uit eigen ervaring dat het praten over je gedachten aan zelfdoding/zelfmoord enorm fijn is. Het lucht op (het is geen geheim meer), geeft ruimte in je hoofd waardoor er meer ruimte komt voor andere gedachten. Het erover praten lucht op, verminderd de druk, maar dat wil niet zeggen dat je in een keer van de gedachten af bent.

Wat er wel kan gebeuren is dat je door er over te praten je gedachten en je gevoel kunt leren accepteren. En dat is de eerste stap op weg naar het leren omgaan met je suïcidale gedachten en misschien wel naar een leven zonder deze gedachten.

Herstelprocesonline is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Herstelproces en Boedies. De medewerkers van Boedies zijn mensen die zelf te maken hebben gehad met suïcidale gedachten en gedrag. Zij begrijpen als geen ander wat het hebben van die gedachten met je doet. De medewerkers hebben zich gespecialiseerd op het gebied van suïcidaliteit en zijn betrokken bij verschillende lokale, regionale en landelijke initiatieven gericht op dit thema.

Zou jij eigenlijk wel willen praten over je gedachten? Wil je praten over hoe je om kunt gaan met iemand die suïcidale gedachten heeft? Neem dan contact met ons op.

Je kunt ons bereiken via Whatsapp (06-83588692), chat (op deze site), beeldbellen (op afspraak via contactformulier), bellen (085-130 48-16) en mail (contact@herstelprocesonline.nl).

Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld en volgens AVG richtlijnen.

Stichting Herstelproces

Wilt u toch meer weten over ons of wilt u toch een afspraak maken?

Herstelprocesonline is een initiatief van

Stichting Herstelproces en Boedies